Музика за деца

Музика за деца

Възрастови групи: 3-4 и 5-6 годишна възраст

Всеизвестно е благотворното влияние на музиката върху формирането на човешкото съзнание. Научно е доказано, че деца, занимаващи се с музика под каквато и да е форма, проявяват по-добра концентрация, памет, разбиране и емоционална стабилност. При работата ми с деца в Германия и България, имах възможността да се уверя в непосредствената способност на музиката да развива нови умения у подрастващите, да формира артистично, вдъхновено възприятие и реакция за света около нас. В принципа ми на работа с най-малките се обособиха два приоритета: сериозен подход към пеенето, като музикална активност, която развива музикалните заложби на децата – тренираме младите гласчета, чувството за ритъм, мелодия и хармония. Другият акцент в програмата по музика за деца на студиото е върху разнообразието в музикалния репертоар и стойността на музикалното и текстово съдържание. В мелодиите и ритъма на песничките са заложени асоциативни формули, които в съчетание с движения и игра с предмети, обогатяват детската представа за явленията от живота ни.

Освен песнички на български, включваме и такива на английски и немски език. Целта е, чрез ефекта от музикалното възприятие на думите, да се постигне напълно непринудено запаметяване на думи и словосъчетания от непознатия език. Ритъмът и мелодията на словото, съчетани с ритъма и мелодията на музиката, постигат ефекта на „преживяване“, а не насилствено запаметяване на ново съдържание.

В груповите занимания по музикална анимация за дечица на 3-4 и 5-6 години, опознаваме света чрез весели мелодии, комбинирани с движения и интересни истории. С песни и игри научаваме за музикалните инструменти, ноти и явления.

Групите са съставени от максимум 5 деца на съответната възраст.

Музика за бебета (от 12 месеца до 3 години) и родители (придружители)

Вече дълго, в Европа се развива т.нар. „ранно, музикално възпитание“. Групите се посещават от бебета и дечица между 1 и 3 годинки, придружени от мама, татко или друг, близък възрастен, който в най-ранната и крехка, детска възраст е основният пример за подражание, и източник на помощ и информация. Заниманията комбинират няколко игрови метода на опознаване на света, като се набляга на песничките и пасващите на техните текстове движения. В процеса на музикалната анимация, всички сме в кръг и изпълняваме зададените от водещата задачки. В груповите занимания, малките се чувстват приобщени към единен, творчески-опознавателен процес. Неговото споделяне с други дечица и някой от най-близките възрастни е неповторимо изживяване за детето. Групите включват до 5 деца и техните придружители.

3_1392288949

Контакти

Манастирски ливади
улица Лъвски рид 12, Блок 7
София, 1000
musicbogsatgmailatcom
Телефон: 0887 419771

Можете също да прочетете...

0 Вашето мнение “Музика за деца”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се за бюлетина ни!

Абонирайте се, за да получавате интересни статии и новини.

Абонирахте се успешно!