Уроци по пеене

Уроци по пеене

Уроци по пеене

Гласът е нашият вроден музикален инструмент. Пеенето е така естествено, както е дишането. Често при мен идват хора, които чрез пеене искат да освободят напиращи в себе си емоции – положителни или не чак толкова, и след часа усещат еуфория и лекота. Това е магията на изкуството – да материализираш емоцията чрез собствените си изразни средства – освобождаващо, вдъхновяващо и предизвикателно преживяване. Добре дошли са всички, които изпитват удоволствие от музицирането чрез гласа си. Без ограничения във възраст и подготовка.

Стиловете, в които пеем са: джаз, поп, рок, мюзикъл. В техническо отношение, важните за мен неща са: дишане, разпяване, упражнения за изравняване на регистрите на гласа и разширяване на диапазона; микрофонна техника. В посветеното на интерпретация време от часа, работим върху репертоар и импровизация (по желание). Тъй като е безкрайно важно да харесваме това, което правим, предоставям възможност на ученика да избира песните, които иска да учи и усъвършенства. С удоволствие давам предложения и препоръки за репертоара, когато са необходими.

Подготовка за кандидат-студенти в съответните специалности (избор и изработване на подходящ изпитен материал, подготовка по музикална теория и хармония), кастинги, прослушвания и концерти. За подрастващите – пеенето може да бъде добър помощник в обучението по чужди езици! За допълнително вдъхновение и професионален вкус, периодично организираме концерти, уъркшопове, лекции. Уроците могат да бъдат провеждани на български, английски или немски език.

Кой Ви обучава?

aboutus1

Богдана Атанасова е родена на 01.05.1979 г. в Бургас, където завършва музикално училище със специалност – пиано. През декември 2013 г. защитава докторска дисертация на тема „Джазови фестивали в България след 1989 г. – най-новата история на българския джаз“. През 2005 г. се дипломира в магистърската програма по джаз и поп пеене във Висше училище по музика и сценични изкуства, гр. Франкфурт на Майн, Германия. Преди това завършва Софийски университет в специалност Mузикална педагогика, главен предмет – пиано.

В годините на интензивни занимания с класическо пиано има многобройни участия в концерти в България и Германия, както и награди от национални и международни конкурси.

В периода 2001 – 2007 г. живее и учи в Германия, където придобива богат, професионален опит като джаз-вокалист в разнообразни проекти и сцени в Европа:

  •  фестивал „Нощ на Музеите” („Nacht der Museen”), гр. Франкфурт;
  • концерт на студенти от Висше училище за музика и сценични изкуства в музей „Щедел“, гр. Франкфурт;
  • през 2004 е реализиран албум, със заглавие „LEKO”,  включващ авторска музика на Богдана Атанасова-вокал, Асен Хайдутов-ударни инструменти, перкусии и Веселин Попов-китара;

майсторски клас по джаз пеене на Коулнтън Фрийман в гр. Майнц, Германия;

  •   интернационален музикален фестивал „Calleheando”, гр. Малага, Испания;
  • джаз фестивал „Джаз Уикенд” („Jazz Wоchenende”) гр. Регенсбург, Германия;

През 2010 г. записва втори албум с авторска музика и джаз стандарти, който е представен на фестивала „Spirit of Burgas” – сцена за джаз и блус.

От 2008 до 2013 година е соло-вокал на група What’s Up Band, с която осъществява множество концертни пътувания в Холандия, Белгия, Великобритания, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Латвия, Естония и Испания.

Непрестанно развива изпълнителска и композиторска дейност.

От 2003 г. работи, като преподавател по пиано и пеене в музикални училища в Германия (Musikschule Hochtaunus; Frequency Music School – Frankfurt; Academy of stage arts – Oberursel), от 2007 г. в България – частна практика, детски градини („Уве кинд“ – Бояна, София; „Чуден свят“ – Драгалевци, София), RockSchool – София, преподавател по заместване в НАТФИЗ, както и хоноруван преподавател в Нов български университет, специалност джаз и поп пеене.

Контакти

Манастирски ливади
улица Лъвски рид 12, Блок 7
София, 1000
musicbogsatgmailatcom
Телефон: 0887 419771

Можете също да прочетете...

0 Вашето мнение “Уроци по пеене”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се за бюлетина ни!

Абонирайте се, за да получавате интересни статии и новини.

Абонирахте се успешно!