Уроци по танци

КОГА И ЗАЩО ДА ЗАПИШЕМ ДЕТЕТО СИ НА БАЛЕТ?

Танците са чудесно, забавно и здравословно занимание за всички деца. Запознаването на децата с танците в ранна възраст ще развие любов към изкуството, танца и естетиката, ще усили усещането за ритъм и движение, ще възпита полезни навици за двигателна култура, здравословен начин на живот, социализация и дисциплина.

Балет за децаВ часовете по балет децата от ранна възраст се научават да се концентрират, да слушат учителите по танци и да изпълняват техните инструкции. В школа по танци Veronique, децата ще се запознаят с нови приятели и ще разширят своите комуникативни умения. Танците са най-добрият начин да създадете у своето дете увереност и с времето то да придобие нови знания, умения и самочувствие.

Балетът дава възможност на децата да усвоят нови движения, техники и да изразяват себе си чрез въображение и креативност. Възпитаването на любов към танца от ранна детска възраст събужда творческата страна у децата и страст към изкуството. В часовете по класически балет децата се запознават с основите на танца и се развиват техните естествени заложби за движение и забавление. С помощта на учителите по танци децата откриват своята музикалност, координация, грациозност и въображение в приятна среда. С всяко следващо ниво от уроците по класически балет, децата ще изучават различни техники, правилни позиции, ще развиват своята двигателна култура и координация, ще се научат да контролират своите движения, ще усвоят баланса и ще заздравят мускулатурата си.

Балет за децаУроците по балет могат да започнат още на тригодишна възраст, но това по-скоро са часове, прекарани в игри, танци и забава, без излишно натоварване и големи очаквания от малките танцьори.

На четиригодишна възраст вече може да запишете своето дете на танци, за да развие една добра танцова основа и да събуди любовта му към танцовото изкуство. Разбира се, всяко дете е различно и всеки родител трябва сам да прецени дали е достатъчно готово и зряло за уроци по танци. В повечето от танцовите школи, уроците за деца се провеждат в групи и са съобразени с възрастта и способностите им. За да усвоят нови знания, умения, движения и танци, децата трябва да са на подходяща възраст и достатъчно зрели, за да могат да се фокусират, да слушат и да възприемат нормално педагогическата критика.

Балет за децаНа осемгодишна възраст децата вече могат да започнат по-професионална подготовка по балет и да развият по-сериозни танцови умения. Ако вашето дете мечтае да стане балерина вие сами ще усетите подходящата възраст, когато да го запишете на уроци по танци. Професионалните танцови школи и обучени препофдедаватели ще помогнат на детето ви да сбъдне своята мечта и да открие нови хоризонти. В повечето школи детските групи са разделени спрямо възрастта и опита. Има групи за деца на 3, 4 и 5 години, групи за начинаещи на 6, 7 и повече години. Има групи за напреднали деца, които са учили класически балет повече от три години, когато вече се усвоява палцова техника за деца и други. В повечето случаи палцовата техника започва да се изучава, когато децата са между 9 и 15 години, обичайно дванайсетгодишни. За да започнат да изучават палцова техника децата трябва да са имали поне три години балетно обучение, необходима зрялост на костната структура и здравина.

ШКОЛА ПО ТАНЦИ VERONIQUE ПРЕДЛАГА ГРУПОВИ И ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ ПО ТАНЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ПО КЛАСИЧЕСКИ И ДЖАЗ БАЛЕТ

zala-tanci-2_small   zala-za-tanci-veronique-05 Ако искате да се забавлявате, да се учите, да владеете тялото си или просто да танцувате, като изразявате себе си чрез движение… Елате и се забавлявайте с нас! Очакваме ви!

За повече информация:  Телефон: +359 883 427 650, +359 884 53 62 27 E-mail: dance@veronique-bg.com

Часовете по джаз балеткласически балет и модерни танци  се провеждат в залите на:

Зала на Школа по танци VeroniQue с адрес: София, ул. „20-ти април” 13, ет. 2 (пряка м/у Руски паметник и пл. Македония, в безистена)

Източник на публикацията : http://veronique-bg.com/blog-moderen-balet/koga-i-zashto-da-zapishem-deteto-si-na-balet

Можете също да прочетете...

0 Вашето мнение “Уроци по танци”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се за бюлетина ни!

Абонирайте се, за да получавате интересни статии и новини.

Абонирахте се успешно!