Четири навика на хората, които победиха в битката с килограмите

Пролетта е (почти) тук! За много хора по-топлото време ( и дрехите, които идват с него) вдъхновява да направят усилие да свалят килограмите, които са натрупали. За съжаление повече от 2/3 от възрастните , които имат наднормено тегло, губят битката с килограмите и само много малка част от тях свалят килограми успешно за дълъг период от време. Каква е тайната на хората, успели да свалят нежеланото тегло? Желязна воля? Или са ударили дакпота от генетичната лотария?

Добрата новина е, че повече не е необходимо да отгатваме защо някои хора свалят по-успешно килограми от други. Две от големите ежегодни проучвания в САЩ в областта на здравословното тегло определиха навиците на хората, които са отслабнали и са задържали теглото си, и тези, които винаги са били слаби. Основано на доводите на тези две групи, ето 4 навика на тези, които са станали и останали слаби:
Хранят се на закуска.
9/10 възрастни със здравословно тегло и 78% от успешно подложилите се на диета започват деня си със закуска, посочват проучванията. Хапването на закуска помага да се контролира апетита през цялата сутрин и тези, които закусват, обикновено консумират по-малко калории през останалата част от деня. Искате перфектната закуска, за да започнете ударно деня? Опитайте овесени ядки поръсени с парченца бадеми или орехи. Скорошно проучване откри, че възрастните, които ядат овесени ядки за закуска отслабват по-лесно и имат по-малко телесни мазнини и по-малка обиколка на талията в сравнение с тези, които не закусват. Техните диети също така са с повече от 11 съществени вещества и по-бедни на нездравословните наситени мазнини.

Качват се на кантара…често!
Страхувате ли се да се премерите? Според данните да си приятел с твоя кантар може да е един от ключовете да отслабнете дълготрайно. В действителност 75% от хората в проучването се качват на кантара веднъж в седмицата , което им помага да предприемат действия възможно най-скоро след като открият, че са наддали. Други проучвания също показват плюсовете от следенето на теглото: хората, които се мерят поне пет дни в седмицата отсладбват три пъти повече – средно по 9 килограма на 6 месеца – в сравнение с тези , които се мерят по-рядко. Нежеланието да стъпиш на кантара: ако боледувате от хранително разстройство или леки изменения в теглото ви докарват емоционално неразположение, консултирайте се с Вашия лекар или терапевт. Иначе се мерете и гледайте как теглото Ви намалява.

Те тренират…много
Това, че много изследвания демонстрират, че диетата играе по-голяма роля в отслабването от тренировките, не значи , че можете да си взимате почивка от движението. Тренировките все още са съществени за това да бъдеш и да останеш слаб. Около 90% от хората в един от центровете за отслабване в САЩ тренират 60 минути на ден по повечето от дните в седмицата докато почти половината – 42% от друг подобен център тренират поне 5 дни в седмицата. Нуждаете се от малко помощ, за да станете от дивана и да отидете на фитнес? Започнете със скромни цели. Ако не тренирате изобщо в момента, можете да работите за тялото си с личен треньор, който да изготви програма, помагаща Ви да се движите повече. Ако вече се занимавате с някакъв вид активност, но не достатъчно често, присъединете се към фитнес група или намерете партньор за тренировки, който ще Ви прави компания и ще Ви държи мотивирани да постигате нови цели.

Те не спазват диети
Може да Ви се струва трудно да повярвате, но истината за успешно отслабналите е, че те рядко спазват диети. Какво правят? Фокусират се върху качеството на тяхната храна ( като плодове и зеленчуци, нискокалорични и пълнозърнести храни ), вслушват се в стомаха си (хранят се, когато са гладни, и спират да ядат, когато усетят ситост), намаляват времето пред телевизора (за да не хапват неусетно пред него) и се хранят регулярно.

Източник на информация: www.webmd.com

Можете също да прочетете...

0 Вашето мнение “Четири навика на хората, които победиха в битката с килограмите”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се за бюлетина ни!

Абонирайте се, за да получавате интересни статии и новини.

Абонирахте се успешно!