Четири научно доказани ползи от кокосовото масло при отслабване

Знаете ли кое е най-доброто олио, което помага на хранителния Ви режим? Вероятно ще кажете, че е зехтинът. Но не е! Кокосовото масло е най-доброто за редуциране на мазнините във вашето тяло. Доказано е с много проучвания, че консумацията и използването на кокосово масло ще Ви помогне ефективно да отслабнете. Комбинацията от мастни киселини има мощен ефект върху метаболизма на човешкото тяло. В тази статия ще разберете за ползите от кокосовото масло за загубата на излишните килограми.

Кокосовото масло е най-подходящо за намаляване на коремните мазнини
Хората са склонни да трупат много мазнини в областта на корема. Съществуват многобройни изследвания, които подкрепят тезата, че включването на кокосовото масло в дневното хранене ще Ви помогне да се разделите с опасните коремни мазнини. Кокосовото масло е много различно от останалите мазнини в хранителното меню. Докато повечето храни съдържат предимно дълговерижни мастни киселини, кокосовото масло съдържа средноверижни триглицеридни мастни киселини, които са лесно смилаеми.

Кокосовото масло засилва метаболизма
Различните храни и макронутриенти минават през различни метаболитни пътеки. Някои от тях са по-ефективни от други и някои храни изискват повече енергия, за да се усвоят. Кокосовото масло има средноверижни триглицеридни мастни киселини, които отиват направо в черния дроб от храносмилателния тракт. Тогава те се използват направо под формата на енергия или се превръщат в кетонни тела.

Ефективно топят мазнините
Едно важно свойство на кокосовото масло е, че е ,,термогенно‘‘ – храненето с кокосово масло повишава изразходването на енергия (топенето на мазнините) съпоставено със същия брой калории от други мазнини. Когато хората заместят мазнините , те ядат триглицеридни мастни киселини, които горят повече калории. Следователно калориите от кокосовото масло не са същите като калориите от зехтина или маслото (тези мазнини са перфектни за здравословно хранене).

Полезно за сърцето
Кокосовото масло може да е съставено от 90% наситени мазнини, но според учените тази мазнина в по-голямата си част от лауринова киселина- средноверижна наситена мазнина, която всъщност има по-добър ефект върху сърцето от останалите наситени мазнини. Гражданите на Индия и Филипините обикновено имат по-малко проблеми с наднорменото тегло и ниски нива на кардиологични заболявания спрямо останалите страни от развития свят. Това е, защото консумират много кокосово масло.

Изследвания, подкрепящи ефективността на кокосовто масло при отслабване

Изследване №1 – участници взимали по 1-2 супени лъжици кокосово масло и горили по допълнително 120 калории на ден. Това е добра новина за тези, които броят калории, за да отслабнат.

Изследване № 2 – 31 мъже и жени с наднормено тегло, чиято цел била да отслабнат, приемали кокосово масло и зехтин всеки ден за период от 4 месеца, за да проверят кое масло ще им помогне да загубят тегло. Жените консумирали малко над 1 супена лъжица, а мъжете по две. Проучването показва, че след 4 месеца тези, които да консумирали кокосово масло са отслабнали с около 3 килограма, а тези, които са ползвали зехтин, са загубили малко над 1 килограм. Учените вярват, че тази разлика е вследствие на по-добрия метаболизъм на ползващите кокосово масло.

Използването на кокосово масло
Ще откриете 2 типа кокосово масло – първият е студенопресовано, а вторият – рафинирано. Студенопресованото е направено от пресоването на пресен кокос, млякото му или утайката от млякото. Докато рафинираното кокосово масло е направено от изсушената вътрешност на кокоса и обикновено е третирана с препарати при извличането. Добре е да използвате студенопресовано в кухнята си. Можете да приготвите масло от ядки, което е здравословно. За да го приготвите, стрийте две чаши кашу или бадеми с две супени лъжици кокосово масло докато се получи хомогенна смес. Това масло може да използвате намазано на филия или в сандвич.

20 минути преди закуска е най-доброто време да приемете кокосовото масло, което ще намали апетита и ще Ви помогне да усетите ситост по-бързо. За да го разтопите, разбъркайте 1-2 супени лъжици кокосово масло в чаша и добавете гореща вода или билков чай. Разбъркайте и изпийте.

Източник: http://www.beautytipslife.com/

Можете също да прочетете...

0 Вашето мнение “Четири научно доказани ползи от кокосовото масло при отслабване”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се за бюлетина ни!

Абонирайте се, за да получавате интересни статии и новини.

Абонирахте се успешно!